Branscher
Livsmedel
Logistik driven av fräschhet
Livsmedelsproduktion kännetecknas av högt konkurrenstryck, strikta lagbestämmelser, ökande priser på råvaror och energi samt konsumenter med ständigt föränderliga önskemål. Livsmedelsproducenter måste bli allt mer flexibla och samtidigt arbeta mycket ekonomiskt.
Branschen har speciella krav för lagring och transport eftersom varorna är ömtåliga och förgängliga. Försiktighet och hygien har högsta prioritet. Företag inom livsmedelsindustrin har utmanande uppgifter. Det som behövs är kontinuerlig anpassning och utveckling av interna och externa logistiktjänster samt en omfattande förståelse av produkterna.
Krav inom livsmedelsindustrin
- Tillgänglighet: Inga kompromisser när det gäller produktens färskhet
- Allt från en enda källa : En leverantör för hela processen
- Miljö: Ren och miljövänlig produktion på bästa sätt
- Matkvalitet: Hygienisk, dammfri, korrosionsfri
Tyvärr finns det inte något applikationsexempel för denna bransch än.